Tájékoztató a KELER Szolgáltatásfejlesztési Programja (KSZP) frissített szolgáltatás-leírásának, valamint a MyStandards üzenetformátumai publikálásáról és a kapcsolódó KSZP workshop időpontjáról

Tisztelt Ügyfeleink, Partnereink!

Szeretnénk tájékoztatni Ügyfeleinket és Partnereinket, hogy a KELER Zrt. a Szolgáltatásfejlesztési Programja fejlesztésével újabb mérföldkőhöz érkezett.

  1. A Program indulása óta és a szállítókkal történt szerződéskötést követően eltelt időszakban sikeresen zárult az Értékpapír-kiegyenlítési alrendszer mind a hat mérföldkövének specifikációja, illetve az első három mérföldkő fejlesztése (a megbízás beadásától a tranzakció párosításig bezárólag), valamint a lefejlesztett funkciók tesztre szállítása és sikeres tesztelése is megtörtént. Kollégáink jelenleg a negyedik etap részét képező állapotmódosítási folyamatok és funkciók tesztelésén dolgoznak.

    Június folyamán a Törzsadatkezelő alrendszer specifikációja is lezárult, a tesztelés a terveknek megfelelően halad.

    A Riporting és Díjszámító alrendszerek specifikációja a szállítókkal közösen zajlik, mely rendszerek tesztelése a nyár folyamán várható.

  2. A kiegyenlítési alrendszer specifikációs szakaszainak zárásával párhuzamosan a KELER sikeresen elkészítette és az alább megjelölt elérési helyeken publikálta a frissített Szolgáltatás-leírást a teljes körű üzenetkatalógussal, valamint feltöltötte a MyStandards felületen az MX üzenetformátumokat.

    A dokumentumok elérési helyei a következők:

  1. A mezőszintű MT üzenetek specifikációja a SWIFT felületén várhatóan 2020. július 3-án, a nap végi MT kivonatok pedig 2020. július 15-én lesznek elérhetők a SWIFT portálon.

  2. A KELER Zrt. 2020. július 30-án KSZP ügyféltalálkozót/workshopot tart, ahol a feltöltött dokumentumok kapcsán felmerülő kérdések megválaszolása a cél.

    • A rendezvényt - hasonlóan a korábbi SRD workshophoz - az MNB Zoom rendszerén tervezzük megszervezni, melyre a meghívót a belépési linkkel együtt később, külön küldjük.
    • A rendezvényen minden feltöltött dokumentummal kapcsolatos kérdésre szeretnénk választ adni.
    • Ezért kérjük a kérdéseiket a e-mail címre küldjék, legkésőbb 2020. július 20-ig.

További kérdés esetén a e-mail címen állunk rendelkezésükre.

Együttműködésüket és türelmüket ezúton is köszönjük!

A KELER Zrt. felelősségének kizárása:

Semmilyen, a KELER Zrt. által küldött hírlevél/tájékoztató/anyag nem tekinthető vagy értelmezhető úgy, mint ami a KELER Zrt. részéről kötelezettség vállalás, ha csak a KELER Zrt. és a címzett(ek) erről kifejezetten írásban másképpen meg nem állapodnak.

A KELER Zrt. ezért felhívja a figyelmet, hogy minden általa kiküldött anyag „Tervezet” formátumban van. A szabályozási környezet valamint a KELER munkafolyamatainak változása eredményezhet tartalmi változást. A KELER Zrt. kizár minden ebből eredő felelősséget.

Üdvözlettel:
KELER Zrt.