Tájékoztató a KELER SRD interfész leírások publikációjáról

Tisztelt Ügyfeleink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a KELER a SWIFT MyStandards felületén megjelentette a CAPS rendszerhez kapcsolódó interfész leírásokat.

A MyStandards használatba vételét és a leírások elérését segítő útmutató elérhető a lenti csatolmányra kattitva, valamint a KID-en a Kis Infok/Tájékoztatók mappában.

Az interfész leírások a SWIFT-en és az export/import funkción keresztül történő üzenetkommunikáció és az export/import fájlok formátumát írják le. A leírások számos, az üzleti megértést segítő, a technikai leírást kiegészítő megjegyzést tartalmaznak, kérjük ezek tanulmányozását is.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a KELER ezeket a leírásokat szánja véglegesnek, azonban szükségessé válhatnak pontosítások. Az esetleges változások a MyStandardsen is nyomon követhetőek lesznek, és a változásról értesítést küld a KELER.

A jelenleg közzétett üzenetcsomag a KELER számlatulajdonosai számára érvényesek. A kibocsátók számára a SWIFT és export/import formátumokat későbbi időpontban teszi közzé a KELER.

A KELER számlatulajdonosai számára készített üzenetcsomagban a közgyűlési és a társasági eseményekkel kapcsolatos üzenettípusok teljes körűen szerepelnek. A részvényesi azonosítás esetében a részvényesi azonosítási kérelem (seev.045) azon verzióját tartalmazza, amikor a KELER gyűjti a válaszokat. Arra az esetre későbbi időpontban készül el a leírás, amikor nem a KELER gyűjti a válaszokat.

Fontos kiemelni, hogy a társasági esemény értesítőt (seev.031) az összes, a szeptemberi induláskor használatos eseményre egyesével elkészítettük az üzenetek értelmezésének megkönnyítése érdekében.

Amennyiben kérdésük vagy észrevételük merülne fel a leírásokkal kapcsolatban, kérjük, jelezzék a címen.

Üdvözlettel:
KELER Zrt.