Ügyfél-tájékoztató - A pénztári szolgáltatás megszüntetéséről

Tisztelt Ügyfeleink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a KELER által nyújtott pénztári szolgáltatás 2018 szeptemberében megszűnik.

Jelenleg a KELER pénztári szolgáltatást biztosít[1] Ügyfeleinek az UniCredit Bankkal kötött kiszervezési szerződés keretében, melyet az Ügyfelek kizárólag forintban, az UniCredit Bank bármely fiókjában működő pénztárban tudnak igénybe venni.

2018 januárjában azonban a pénzügyi közvetítőrendszert érintő egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 172/2017. (VI. 29.) Korm. rendelet 27. §-a hatályon kívül helyezte azt a kormányrendeletet, amely kötelezően előírta a pénztári szolgáltatás fenntartását.

A jogszabályi kötelezettség megszűnése, valamint üzleti szempontok alapján a KELER ügyvezetősége a pénztári szolgáltatás megszüntetése mellett döntött. Ennek megfelelően a KELER-nél vezetett pénzszámlák tekintetében a készpénz be- és kiszállítás, a pénztári befizetés lehetősége megszűnik.

A szolgáltatás megszüntetése miatt a KELER az Általános Üzletszabályzatát is módosítja. A KELER lehetőséget biztosít Ügyfeleinek ezen módosítások megismerésére és az észrevételek megtételére a 9/2009. (II.27.) valamint a 10/2009. (II.27.) MNB rendeletek alapján, a honlapon ismertetett módon és határidőig.

Üdvözlettel:
KELER Zrt.[1] A befektetési és az árutőzsdei szolgáltatási tevékenység, az értékpapír letéti őrzés, az értékpapír letétkezelés, valamint az elszámolóházi tevékenység végzéséhez szükséges személyi, tárgyi, technikai és biztonsági feltételekről szóló 283/2001. (XII. 26.) Korm. rendelet alapján