Ügyféltájékoztató - az EMIR szolgáltatással kapcsolatos legfrissebb információk


Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a KELER KSZF által előállított CSV formátumú jelentések előállításra kerültek, melyek a KID-ről letölthetők és feltölthetők a KELER-TR rendszerébe. 
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy hibát fedezetünk fel azon opciós ügyletek ESMA által elkészített validációs szabályában, amelyekben az ügylet devizapárt tartalmaz. Az említett hiba azt is jelenti, hogy azon CSV file-ok, amelyek tartalmazzák az említett ügyleteket visszautasításra kerülnek. A probléma hosszú távú megoldását az ESMA által meghatározott szabályok módosításában látjuk, azonban az ilyen típusú ügylettekkel kapcsolatos jelentés beküldhetősége érdekében a következőket javasoljuk. A CSV fájl „StrkPricMntryCcy” mezőjében nem devizapárt, hanem az ügylet alapdevizanemének 3 alfanumerikus karakterből álló devizanemét célszerű megjeleníteni, amely által a jelentés beküldhetővé válik.
Amennyiben a KELER KSZF által előállított jelentés feltöltése a fentiekben említett hiba miatt visszautasításra kerül kérjük, az említettek szerint korrigálják a beküldendő jelentést.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az XML formátumú jelentések feldolgozása továbbra is folyamatos. A napközben tapasztalható lassulások miatt a KELER-TR rendszer a mai napon 22:00 óráig fogad be jelentéseket.

Üdvözlettel:
KELER Zrt.