KSZP-MAT1: Tájékoztató a hibajavításokkal, tesztidőszakkal és a riportok tesztelésével kapcsolatban

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a KELER Szolgáltatásfejlesztési Program (KSZP) MAT1 piaci tesztjének eddigi hibabejelentései és észrevételei alapján a csatolmányban található hibajavításokat végeztük el tesztrendszerünkben és érhetőek el a MAT környezetben. Azok a hibajavítások, melyekhez nem található SD jegy szám, a KELER belső tesztjei során azonosított hibákhoz kapcsolódnak.

A csatolt dokumentumok között találják még az MNB kedvezményezetti (VIBER limit és bankkártyás) zárolások tesztelése során elfogadott értékpapírok listáját.

Továbbá tájékoztatjuk Önöket, hogy a KSZP MAT1 tesztidőszakát meghosszabbítottuk egy héttel, azaz 2021. július 15-én zárul a teszt. A piaci tesztek támogatása érdekében az MNB tesztkörnyezete is heti négy nap rendelkezésre fog állni a hátralévő időszakban.

A nyár folyamán a tesztrendszerünk rendelkezésre fog állni integrált, üzleti tesztelések lefolytatására, viszont aktív teszttámogatást sajnos nem tudunk biztosítani a MAT1 és MAT2 tesztek közötti időszakban. A pénteki napokon továbbra sem lesz lehetőségük tesztelni rendszer karbantartás vagy telepítés miatt.

Az EP01 PDF és XML riportok tesztelése 2021. június 29-i napra lehetséges, azoknak az ügyfeleknek a számára, akik a MAT-ot megelőzően rendelkeztek a riport küldési csatorna és gyakoriság vonatkozásában. Annak érdekében, hogy a többi tesztelő ügyfél számára is elérhetőek legyenek az EP01-es riportok, a KID került beállításra mint alapértelmezett riport csatorna. A mai napon tehát ezek a riportok is elérhetővé válnak.

Amennyiben kérdésük merül fel, továbbra is a  és  e-mail címeken fogadjuk azokat.

Üdvözlettel:
KELER Zrt.