Kódkiadás

A KELER, nemzeti kódkiadóként és egyszersmind az Association of National Numbering Agency (ANNA) 120 ország nemzeti bankjait, értéktárait, adatszolgáltatóit, szabályozóit és tőzsdéit tömörítő szervezet tagjaként elkötelezett abban, hogy olyan a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon is felhasználható egyedi azonosítók fejlesztésében és kibocsátásában vegyen részt, amelyek széles (szakmai és befektetői) körben alkalmazhatók az egyes pénzügyi eszközök egyértelmű azonosítására.

A kódok igénylése és kiadása során olyan megoldásokat kínál Ügyfeleink részére, amelyek meggyorsítják és leegyszerűsítik az igénylés és a kiadás folyamatát. Fejlesztéseink arra irányulnak, hogy lehetőség szerint minimalizálják a személyes ügyintézés szükségességét és az Interneten keresztül modern, felhasználóbarát alkalmazásokkal segítsük Ügyfeleinket.

Jelenleg az alábbi nemzetközi azonosítók igényelhetők a KELER-en keresztül.

Kód típusok
ISIN azonosító CFI kód FISN kód

Az ISIN (International Securities Identification Number = nemzetközi értékpapírkód) azonosító az értékpapírok egyedi azonosítását lehetővé tevő egyedi kód, amely az értékpapír kötelező alaki eleme.

A KELER által kibocsátott ISIN kódok az értékpapírok alapadataival együtt a KELER honlapján lekérdezhetők.

.

A CFI (Classification of Financial Instruments = Pénzügyi instrumentum Osztályozása) kód a pénzügyi instrumentumok egységes kódkészlet alapján történő meghatározására szolgál, amelyet elsősorban jelentéseik során használnak a piaci szereplők.

A FISN (Financial Instrument Short Name = Pénzügyi instrumentum rövid neve) kód a pénzügyi eszközökre vonatkozó információk egységes meghatározására szolgál.

ISIN Kód felépítése CFI kód felépítése FISN kód felépítése