e-Isin

Az e-ISIN a KELER honlapjáról közvetlenül elérhető Internet alapú alkalmazás, amely az értékpapírok kötelező alaki kellékének, az ISIN kódnak az igénylésében nyújt segítséget. A rendszer kiváltja a személyes ügyintézést és lehetőséget biztosít az ISIN kód igénylés kapcsán szükséges dokumentumok elektronikus mozgatására. Segítségével a folyamatok leegyszerűsödnek, gyorsabbá és költséghatékonyabbá válnak.

Legfontosabb jellemzők:

  • Interneten keresztül elérhető

  • elektronikus igénykezelés

  • elektronikus kommunikáció

  • bankkártyás fizetési lehetőség

Szolgáltatással kapcsolatos részletek:

https://www.keler.hu/Szolgáltatások/Kódkiadás/ISIN%20kód/


A KELER fenntartja a jogot arra vonatkozóan, hogy biztonsági szempontokat figyelembe véve egyes interneten keresztül elérhető szolgáltatásai esetén tiltsa azok bizonyos földrajzi régiókból vagy országokból való elérését az igénybe vevő internetes hálózati azonosítójához (IP címéhez) rendelt földrajzi lokáció alapján. 
Amennyiben Ön azt tapasztalja, hogy a KELER valamely interneten keresztül elérhető szolgáltatása folyamatosan nem elérhető az Ön számára, de jogosult lenne annak használatára és az eléréshez szükséges, KELER által közölt technikai intézkedéseket megtette, (például a megfelelő kliens oldali tanúsítvány telepítése) kérjük ellenőrizze, hogy az IP címéhez milyen földrajzi régió vagy ország van rendelve. Amennyiben az Ön IP címe olyan Európai Unión kívüli országhoz rendelt, amely szankciós tiltás alá esik, esetleg kibertámadások gyakori kiindulási pontja, akkor lehetséges, hogy földrajzi helyzete miatt tiltott az elérés. Az Ön IP címének engedélyezését a www.keler.hu oldal „Írjon nekünk” menüpont használatával küldött üzenetben kérheti. Az engedélyezéshez kérjük az alábbi információkat adja meg:
  • az a név vagy cégnév amely a KELER-rel kötött szerződésén szerepel (ha már rendelkezik szerződéssel a KELER-rel),
  • az Ön által használni kívánt szolgáltatás nevét,
  • azt az időpontot, amikor Ön a használni kívánt szolgáltatást sikertelenül próbálta igénybe venni (minél pontosabban),
  • az Ön által használt IP címet.
Ezek hiányában nem tudjuk az engedélyezést megtenni. 
Az Ön IP címét például a https://www.whatismyip.com/ vagy https://whatismyipaddress.com/   címeken tudja lekérdezni. Az IP címéhez rendelt földrajzi országot például https://whatismyipaddress.com/ip-lookuphttps://tools.keycdn.com/geo vagy https://iplocation.io/ oldalakon ellenőrizheti.