Társadalmi felelősségvállalás

 

KELER Csoport CSR stratégiája

Értékteremtő CSR tevékenységek

  • Dolgozói elkötelezettség a CSR programok iránt
  • Külső CSR program a közösségért
  • Belső CSR program a dolgozókért
  • "Ablakon bedobott pénz" program
  • Zöldiroda program

CSR hírek

2023. december - KELER adományozás

A KELER a társadalmi felelősségvállalás jegyében, a 2023. évi CSR tevékenységei keretében az alábbi  szervezetek munkáját segítette.

Együtt Mindannyiunkért Alapítvány – 1 500 000 Ft

A KELER 2023-ban 1 500 000 Ft-ot adományozott az Együtt Mindannyiunkért Alapítvány részére, kiemelten a hátrányos, illetve halmozottan hátrányos rászoruló gyermekek, a tehetséges ifjúság támogatására. „Nem maradsz egyedül” Alapítvány – 1 000 000 FT

A „Nem maradsz egyedül” Alapítvány célja, hogy a gondozásában álló csecsemők, és halmozottan fogyatékos gyermekek számára a hiányzó család helyett olyan otthonos körülményeket és életvitelt biztosítson, amelyben a gondozottak koruknak, nemüknek és egészségi állapotuknak leginkább megfelelő, emberhez méltó életet élhetnek.

E célok eléréséhez a KELER 1 000 000 Ft adománnyal támogatta a Törökbálinton működő Törökméz Lakásotthonban élő gyermekek nyári táboroztatását és a nekik tervezett további gyermekprogramok megvalósítását.

Soproni Felsőoktatásért Alapítvány – 300 000 Ft 

A KELER örömmel támogatta a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának 2024. január 16-án megrendezett „Egyetemfoglaló” című játékos, közgazdasági témájú vetélkedőjét.  A vetélkedő központjában most tőzsde és a részvények világa állt, így a 2024-es Egyetemfoglaló a tőkepiac és a tőzsdék világába kalauzolta el a résztvevőket.  

A vetélkedőn a régió középiskoláiból 27 csapatban több mint 150 diák mérte össze tudását ezen a hangulatos, szakmailag igen tartalmas programon.

 

2023. október 2-13. - A KELER idén is csatlakozott a Magyar Bankszövetség Banki Véradók Hete programjához.

A Jótett Bank keretében, a negyedik Banki Véradók Hetén a banki dolgozók közel 3500 egység felhasználható vérkészítménnyel segítették az országos vérkészletet. A Magyar Bankszövetség magával a kezdeményezéssel és az elért véradási volumennel is követendő példát mutat más ágazatok számára. A program sikere az indulás óta töretlen, évről évre egyre többen vesznek részt a banki véradásban, így az indulás óta megkétszereződött a véradók száma.
 
„Köszönet jár minden csepp véredért,
köszönet jár, a megmentett életért!
Köszönet jár, de mégse azért tegyed,
adj új esélyt vele, egy élhető életet!”
Aranyosi Ervin: Vér az élet (részlet)

Köszönjük a KELER-es kollégák részvételét!

 

 

2023. július - A KELER ezüst fokozatú szponzora volt a LisKaland gazdasági szimulációs tábornak


A KELER 2023 nyarán ezüst fokozatú szponzorként támogatta a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán működő Liska Tibor Szakkollégium által 10. alkalommal megrendezett LisKaLand gazdaság-szimulációs tábort, amely főként gazdasági és mérnöki tanulmányokat folytató egyetemisták számára kínál lehetőséget arra, hogy egy összetartó közösségben sajátítsanak el olyan szakmai tudást és képességeket, amelyek túlmutatnak az egyetemi tanórákon. A szervezők fő küldetése, hogy a fiatalok körében segítsék a vállalkozói működés megértését és ösztönözzék a jövő generációját a sablonmentes, nyílt gondolkodásra. A tábor alatt a több mint 100 résztvevő egy külön társadalmat alkotott, ahol a helyszínen alapított egyéni vállalkozások gazdasági szereplőkké válva biztosították a tábor működését, a beszerzést, a szállást, az étkezést és az egyéb szórakozási lehetőségeket.

<p> 

2022. december - KELER adományozás

 

A KELER a társadalmi felelősségvállalás jegyében, a 2022 évi CSR tevékenységei keretében az alábbi két karitatív szervezet munkáját segítette 1-1 millió forint összegű pénzadománnyal.

 

Gyermekhíd Alapítványhttps://gyermekhid.hu/

 

A Gyermekhíd Alapítvány 2017-ben jött létre azzal a céllal, hogy érzelmi biztonságot nyújtson gyermekotthonban élő gyermekek számára, támogassa a gyermekvédelem szociálpolitikai beágyazottságát és előmozdítsa a társadalom felelősségvállalását. Az Alapítvány célja ennek mentén a gyermekotthonban élő gyermekek társadalmi beilleszkedésének elősegítése: önkéntesek bevonásával, képzésével a gyerekek mentori és mentálhigiénés támogatása, valamint Career Guide Program segítségével a gyermekek adottságainak megfelelő pályára állítása pályaorientációs napok, tréningek lehetőségével.

 

„Melletted a helyem” Egyesület https://www.mellettedahelyem.hu/

 

Az Egyesület fő célja, hogy Magyarországon csökkentse a koraszülések számát, és javítsa a koraszülöttek egészséges túlélési arányát. Összefogja a koraszüléssel, koraszülöttséggel foglalkozó orvosok, az egészségügyi szakszemélyzet, a döntéshozók, a civil szervezetek és a koraszülött gyermekek szüleit képviselő különböző szervezetek munkáját.

 


 

 

2022. december 5.  -A KELER 2022-ben elnyerte a Családbarát Hely tanúsító védjegyet!


A családbarát intézkedések elismeréseként idén a KELER elnyerte a Családbarát Hely tanúsító védjegyet. A tanúsítványt Dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője és Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára 2022. december 5-én ünnepélyes keretek között adta át a KELER-nek.

A Családbarát Magyarország Központ 2019 óta ítéli oda a Családbarát Hely tanúsító védjegyet, mely elnyerésére Magyarország egész területéről pályázhatnak vállalatok, civil szervezetek, egyházi és közintézmények. A két éven keresztül érvényes tanúsítvány hitelesen igazolja a szervezet családbarát szemléletű működés iránti elkötelezettségét, valamint az ennek megvalósításáért tett alapvető intézkedések meglétét. 

 A KELER már évek óta nagy figyelmet fordít a családbarát működésre. Folyamatosan jelennek meg új, kedvező intézkedések (pl. részmunkaidős foglalkoztatás, lehetőség home office munkavégzésre) lehetőségek (pl. munkahelyi kölcsön igénylési lehetőség), juttatások (pl. iskolakezdési támogatás,, támogatás gyermek születésekor, komplex egészségügyi szolgáltatást nyújtó  vállalati egészségbiztosítási csomag, vállalati élet és balesetbiztosítás) és családi programok (pl. Mikulás Ünnep, vállalati családi kirándulások, céges rendezvények), amelyekkel a KELER támogatni kívánja munkavállalóit.2022. március – április - „Mert adni jó, adni fontos!”


A szomszédunkban zajló háborús helyzet is meghatározta a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos teendőinket. A KELER Csoport kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa az ukrajnai menekülteket, akik otthonukat hátrahagyva érkeztek Magyarországra. Adománygyűjtési akciót hirdettünk a kollégák körében, melynek keretében pénz és tárgybeli adományokat gyűjtöttünk. Az összegyűlt pénzösszeget a KELER Zrt. megduplázta, így az Ökomenikus Segélyszervezet és a Magyar Vöröskereszt támogatásával nagy mennyiségű élelmiszeradományt, tisztasági eszközöket és ágyneműt juttattunk el a rászorulók számára.

  

2022. március 22.- ZÖLD SZÍVvel és a méhek szorgalmával a zöldebb jövőért – elindult a Magyar Bankszövetség ZÖLD SZÍV eseményhete.

A KELER egymillió forintos anyagi támogatással csatlakozott a Magyar Bankszövetség JÓTETT Bank Zöld Szív fenntarthatósági programjához, melynek keretében a hazai pénzügyi szektor összefogásában 22 támogató pénzügyi intézmény szerepvállalásával, az országban 17 különböző helyszínen összesen 120 000 facsemete elültetésére került sor.

A ZÖLD SZÍV program egyik jelentős közös projektje a közel 4 hektáros, a házi méh és számos más rovarfaj tápanyagszükségletét biztosító Aranykaptár nevet viselő akácos méhlegelő-erdő telepítése.

A JÓTETT Bank ZÖLD SZÍV emblémájának viselőjeként, a program két leveles támogatójaként tevékenysége során a KELER Zrt. is szem előtt tartja a társadalom zöld jövőjét, és elkötelezett támogatója, kezdeményezője az erdőmentő, fatelepítő és egyéb környezettudatos programoknak, így a KELER részt vett a kormányzati és piaci szereplőket megszólaltató Zöld Szív webinárium szakmai rendezvényen is.

Magyar Bankszövetség - Hírek, aktualitások
kormany.hu - Zöld Szív webinárium a klímasemlegesség és fenntarthatóság jegyében

 


2022 - Váltsunk nézőpontot! 

Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a KELER KSZF vezérigazgatója, Pavlics Babett csatlakozott a Magyar Üzleti Vezetők Fóruma Nemzetközi Nőnap 2022. évi különleges kezdeményezéséhez az egyenlő bánásmód támogatása érdekében.

 

 

"Női vezetőként nem egyszerűen feladatnak, hanem kötelezettségnek is érzem, hogy támogassak minden olyan kezdeményezést, ami példát mutat és ajtót nyit a nők számára a karrier és a magánélet együttes, sőt egymást erősítő működtetéséhez. Warren Buffett a huszadik század egyik legsikeresebb befektetője az egyik híres idézetében azt mondta, hogy csak azért tudott ilyen sikeres lenni, mert a társadalom csak az 50%-ával versenyzett. Arra gondolt, amit munkáltatóként én is számos példában látok. Azzal, hogy a nők sok esetben kimaradnak a karrier lehetőségekből, a felelősségvállalással és döntési jogokkal járó pozíciókból, a munkáltatók sőt az egész társadalom rengeteget veszít. A KELER KSZF vezetői körében ma már felülreprezentált a hölgyek száma.  Célunk minél több olyan kezdeményezés meghonosítása, amely támogatja a munkavégzés rugalmasságát, a teljesítmény és eredmény-fókuszt a magánélet és női létben való sikeres kiteljesedéssel együtt."

További információk: hblf-Nőnapi kampány - 2022


 

2021 – A KELER korunk két legnagyobb kihívásával kapcsolatban nyújtott támogatást a rászoruló szervezeteknek.

Regőczi István Alapítvány a koronavírus árváiért
A KELER 1 millió forintot adományozott a Regőczi István a COVID Árvákért Alapítvány részére. Az alapítvány célja, hogy a járvány alatt árván vagy félárván maradt, jelenleg több mint 1000 kisgyermeket és kamaszt gyászukban segítse, életük folytatását támogatni tudja.

Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.
A Magyar Bankszövetség által szervezett JÓTETT BANK zöld programsorozathoz csatlakozva, a szektorszintű zöld együttműködési projekt keretében a KELER 1 millió forint összegben támogatta a fatelepítést kivitelező Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. erdőtelepítési programját.


2019 - Adománygyűjtéssel zárta az évet a KELER Csoport

A hagyományos adventi adománygyűjtést 2019-ben a Bélapátfalvi Idősek, Fogyatékosok Otthonának lakói részére szerveztük. A munkavállalók tartós élelmiszert, higiéniai termékeket, ajándékokat adományoztak az otthon lakóinak, amelyet a cégnél már november óta gyűjtöttünk és személyesen juttattunk el. http://ifomi.hu/fooldal.html


2018 - Adventi adománygyűjtés a KELER a Csoportnál

A KELER csoportnál már hagyománynak számít a karácsonyi adománygyűjtés, mivel a munkatársaink számára fontos a nehéz helyzetben élők megsegítése. 2018-ban a Dévai Szent Ferenc Alapítvány szászvárosi gyermekotthon lakói részére szerveztünk gyűjtést, és az adományokat (tartós élelmiszer, higiéniai termékek, ajándékcsomagok) személyesen juttattuk el az otthon lakói részére.


2015 – Jobb adni, mint kapni – Önkéntes adománygyűjtési napok 

A tavalyi évhez hasonlóan 2015-ben is szerveztünk adománygyűjtési napokat a  csíkszeredai Csibész Alapítvány Gyermekotthon lakói részére. Az adománygyűjtés keretén belül majdnem kétszer annyi játékot és ruhát ajándékoztunk, mint a tavalyi évben, ami jelzi a kollégáink ügy iránti elhivatottságát is.


2014 - Adománygyűjtés a csíkszeredai Csibész Gyermekotthon részére

A KELER Csoport 2014. március 10. és 14. között adománygyűjtési napokat szervezett a csíkszeredai Csibész Alapítvány Gyermekotthon lakói részére, mivel a Csibész Alapítvány Gyermekotthon magyar ajkú kis lakói hátrányos körülmények között próbálnak boldogulni. A család hiánya mellett, az alapvető tanszerekben, ruházatban, lábbelikben is szűkében vannak, ezért a KELER Csoport dolgozói gyűjtést szerveztek a gyermekek részére. Rövid idő alatt egy kisebb teherautónyi adomány gyűlt össze ruhákból, cipőkből, játékokból és tanszerekből, valamint a pénzadományokból tisztálkodási szereket tudtak vásárolni a gyerekek számára. A KELER Csoport dolgozói szeretnének hagyományt teremteni az adománygyűjtési napok szervezésével és a jövőben is szeretnék támogatni a gyermekotthon lakóit.

Csibész Alapítvány Gyermekotthon honlapja: www.csibesz.ro


2012 - Ablakon Bedobott Pénz Program

A KELER Zrt. követi a Zöld Iroda Programot, mely segíti a zöld iroda szemléletben működő, emberbarát irodák kialakítását. Szerencsések vagyunk, mivel a cégünk vezetősége és a munkavállalók egyöntetűen, az első pillanattól fogva támogatják az épület és az irodák zöldülési folyamatait, melyben nagyon sokat segített nekünk a KÖVET által szervezett Zöld Iroda Verseny, melyben 2010-ben vettünk részt. Azóta a Zöld Iroda Program szervezetten működik a KELER Zrt.-nél és számos, kreatív, környezetvédelmi ötletet, gyakorlatot vettünk át a versenytársaktól, illetve a KÖVET által készített Zöldi Iroda Kézikönyvből. További pozitív eredménye a Zöldi Iroda Programnak, hogy kollégáink „haza viszik” a zöld ötleteket, melyeket otthon is megvalósítanak, ezáltal családtagjaik körében is népszerűsítik a zöld szemléletmódot. 

2012-ben a KELER Zrt. csatlakozott a KÖVET Ablakon Bedobott Pénz programjához, mivel a jövőbeni céljaink, terveink között szerepel, hogy egyre több gazdasági haszonnal járó környezetvédelmi megoldást keressünk, ezzel bizonyítva, hogy a környezetvédelem nem csak viszi a pénzt, hanem hozza is!

Az ABP Program honlapja: www.ablakonbedobottpenz.hu