Társadalmi felelősségvállalás

 

KELER Csoport CSR stratégiája

Értékteremtő CSR tevékenységek

  • Dolgozói elkötelezettség a CSR programok iránt
  • Külső CSR program a közösségért
  • Belső CSR program a dolgozókért
  • "Ablakon bedobott pénz" program
  • Zöldiroda program

 

2019 - Adománygyűjtéssel zárta az évet a KELER Csoport

A hagyományos adventi adománygyűjtést 2019-ben a Bélapátfalvi Idősek, Fogyatékosok Otthonának lakói részére szerveztük. A munkavállalók tartós élelmiszert, higiéniai termékeket, ajándékokat adományoztak az otthon lakóinak, amelyet a cégnél már november óta gyűjtöttünk és személyesen juttattunk el. http://ifomi.hu/fooldal.html


2018 - Adventi adománygyűjtés a KELER a Csoportnál

A KELER csoportnál már hagyománynak számít a karácsonyi adománygyűjtés, mivel a munkatársaink számára fontos a nehéz helyzetben élők megsegítése. 2018-ban a Dévai Szent Ferenc Alapítvány szászvárosi gyermekotthon lakói részére szerveztünk gyűjtést, és az adományokat (tartós élelmiszer, higiéniai termékek, ajándékcsomagok) személyesen juttattuk el az otthon lakói részére.


2015 – Jobb adni, mint kapni – Önkéntes adománygyűjtési napok 

A tavalyi évhez hasonlóan 2015-ben is szerveztünk adománygyűjtési napokat a  csíkszeredai Csibész Alapítvány Gyermekotthon lakói részére. Az adománygyűjtés keretén belül majdnem kétszer annyi játékot és ruhát ajándékoztunk, mint a tavalyi évben, ami jelzi a kollégáink ügy iránti elhivatottságát is.


2014 - Adománygyűjtés a csíkszeredai Csibész Gyermekotthon részére

A KELER Csoport 2014. március 10. és 14. között adománygyűjtési napokat szervezett a csíkszeredai Csibész Alapítvány Gyermekotthon lakói részére, mivel a Csibész Alapítvány Gyermekotthon magyar ajkú kis lakói hátrányos körülmények között próbálnak boldogulni. A család hiánya mellett, az alapvető tanszerekben, ruházatban, lábbelikben is szűkében vannak, ezért a KELER Csoport dolgozói gyűjtést szerveztek a gyermekek részére. Rövid idő alatt egy kisebb teherautónyi adomány gyűlt össze ruhákból, cipőkből, játékokból és tanszerekből, valamint a pénzadományokból tisztálkodási szereket tudtak vásárolni a gyerekek számára. A KELER Csoport dolgozói szeretnének hagyományt teremteni az adománygyűjtési napok szervezésével és a jövőben is szeretnék támogatni a gyermekotthon lakóit.

Csibész Alapítvány Gyermekotthon honlapja: www.csibesz.ro


2012 - Ablakon Bedobott Pénz Program

A KELER Zrt. követi a Zöld Iroda Programot, mely segíti a zöld iroda szemléletben működő, emberbarát irodák kialakítását. Szerencsések vagyunk, mivel a cégünk vezetősége és a munkavállalók egyöntetűen, az első pillanattól fogva támogatják az épület és az irodák zöldülési folyamatait, melyben nagyon sokat segített nekünk a KÖVET által szervezett Zöld Iroda Verseny, melyben 2010-ben vettünk részt. Azóta a Zöld Iroda Program szervezetten működik a KELER Zrt.-nél és számos, kreatív, környezetvédelmi ötletet, gyakorlatot vettünk át a versenytársaktól, illetve a KÖVET által készített Zöldi Iroda Kézikönyvből. További pozitív eredménye a Zöldi Iroda Programnak, hogy kollégáink „haza viszik” a zöld ötleteket, melyeket otthon is megvalósítanak, ezáltal családtagjaik körében is népszerűsítik a zöld szemléletmódot. 

2012-ben a KELER Zrt. csatlakozott a KÖVET Ablakon Bedobott Pénz programjához, mivel a jövőbeni céljaink, terveink között szerepel, hogy egyre több gazdasági haszonnal járó környezetvédelmi megoldást keressünk, ezzel bizonyítva, hogy a környezetvédelem nem csak viszi a pénzt, hanem hozza is!

Az ABP Program honlapja: www.ablakonbedobottpenz.hu