Társadalmi felelősségvállalás

 

KELER Csoport CSR stratégiája

Értékteremtő CSR tevékenységek

  • Dolgozói elkötelezettség a CSR programok iránt
  • Külső CSR program a közösségért
  • Belső CSR program a dolgozókért
  • "Ablakon bedobott pénz" program
  • Zöldiroda program

CSR hírek

 

2022. március – április - „Mert adni jó, adni fontos!”

A szomszédunkban zajló háborús helyzet is meghatározta a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos teendőinket. A KELER Csoport kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa az ukrajnai menekülteket, akik otthonukat hátrahagyva érkeztek Magyarországra. Adománygyűjtési akciót hirdettünk a kollégák körében, melynek keretében pénz és tárgybeli adományokat gyűjtöttünk. Az összegyűlt pénzösszeget a KELER Zrt. megduplázta, így az Ökomenikus Segélyszervezet és a Magyar Vöröskereszt támogatásával nagy mennyiségű élelmiszeradományt, tisztasági eszközöket és ágyneműt juttattunk el a rászorulók számára.

  

2022. március 22.- ZÖLD SZÍVvel és a méhek szorgalmával a zöldebb jövőért – elindult a Magyar Bankszövetség ZÖLD SZÍV eseményhete.

A KELER egymillió forintos anyagi támogatással csatlakozott a Magyar Bankszövetség JÓTETT Bank Zöld Szív fenntarthatósági programjához, melynek keretében a hazai pénzügyi szektor összefogásában 22 támogató pénzügyi intézmény szerepvállalásával, az országban 17 különböző helyszínen összesen 120 000 facsemete elültetésére került sor.

A ZÖLD SZÍV program egyik jelentős közös projektje a közel 4 hektáros, a házi méh és számos más rovarfaj tápanyagszükségletét biztosító Aranykaptár nevet viselő akácos méhlegelő-erdő telepítése.

A JÓTETT Bank ZÖLD SZÍV emblémájának viselőjeként, a program két leveles támogatójaként tevékenysége során a KELER Zrt. is szem előtt tartja a társadalom zöld jövőjét, és elkötelezett támogatója, kezdeményezője az erdőmentő, fatelepítő és egyéb környezettudatos programoknak, így a KELER részt vett a kormányzati és piaci szereplőket megszólaltató Zöld Szív webinárium szakmai rendezvényen is.

Magyar Bankszövetség - Hírek, aktualitások
kormany.hu - Zöld Szív webinárium a klímasemlegesség és fenntarthatóság jegyében

 


2022 - Váltsunk nézőpontot!

Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a KELER KSZF vezérigazgatója, Pavlics Babett csatlakozott a Magyar Üzleti Vezetők Fóruma Nemzetközi Nőnap 2022. évi különleges kezdeményezéséhez az egyenlő bánásmód támogatása érdekében.
További információ: hblf - Nőnapi kampány 2022

 

 

"Női vezetőként nem egyszerűen feladatnak, hanem kötelezettségnek is érzem, hogy támogassak minden olyan kezdeményezést, ami példát mutat és ajtót nyit a nők számára a karrier és a magánélet együttes, sőt egymást erősítő működtetéséhez. Warren Buffett a huszadik század egyik legsikeresebb befektetője az egyik híres idézetében azt mondta, hogy csak azért tudott ilyen sikeres lenni, mert a társadalom csak az 50%-ával versenyzett. Arra gondolt, amit munkáltatóként én is számos példában látok. Azzal, hogy a nők sok esetben kimaradnak a karrier lehetőségekből, a felelősségvállalással és döntési jogokkal járó pozíciókból, a munkáltatók sőt az egész társadalom rengeteget veszít. A KELER KSZF vezetői körében ma már felülreprezentált a hölgyek száma.  Célunk minél több olyan kezdeményezés meghonosítása, amely támogatja a munkavégzés rugalmasságát, a teljesítmény és eredmény-fókuszt a magánélet és női létben való sikeres kiteljesedéssel együtt."


 

2021 – A KELER korunk két legnagyobb kihívásával kapcsolatban nyújtott támogatást a rászoruló szervezeteknek.

Regőczi István Alapítvány a koronavírus árváiért
A KELER 1 millió forintot adományozott a Regőczi István a COVID Árvákért Alapítvány részére. Az alapítvány célja, hogy a járvány alatt árván vagy félárván maradt, jelenleg több mint 1000 kisgyermeket és kamaszt gyászukban segítse, életük folytatását támogatni tudja.

Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.
A Magyar Bankszövetség által szervezett JÓTETT BANK zöld programsorozathoz csatlakozva, a szektorszintű zöld együttműködési projekt keretében a KELER 1 millió forint összegben támogatta a fatelepítést kivitelező Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. erdőtelepítési programját.


2019 - Adománygyűjtéssel zárta az évet a KELER Csoport

A hagyományos adventi adománygyűjtést 2019-ben a Bélapátfalvi Idősek, Fogyatékosok Otthonának lakói részére szerveztük. A munkavállalók tartós élelmiszert, higiéniai termékeket, ajándékokat adományoztak az otthon lakóinak, amelyet a cégnél már november óta gyűjtöttünk és személyesen juttattunk el. http://ifomi.hu/fooldal.html


2018 - Adventi adománygyűjtés a KELER a Csoportnál

A KELER csoportnál már hagyománynak számít a karácsonyi adománygyűjtés, mivel a munkatársaink számára fontos a nehéz helyzetben élők megsegítése. 2018-ban a Dévai Szent Ferenc Alapítvány szászvárosi gyermekotthon lakói részére szerveztünk gyűjtést, és az adományokat (tartós élelmiszer, higiéniai termékek, ajándékcsomagok) személyesen juttattuk el az otthon lakói részére.


2015 – Jobb adni, mint kapni – Önkéntes adománygyűjtési napok 

A tavalyi évhez hasonlóan 2015-ben is szerveztünk adománygyűjtési napokat a  csíkszeredai Csibész Alapítvány Gyermekotthon lakói részére. Az adománygyűjtés keretén belül majdnem kétszer annyi játékot és ruhát ajándékoztunk, mint a tavalyi évben, ami jelzi a kollégáink ügy iránti elhivatottságát is.


2014 - Adománygyűjtés a csíkszeredai Csibész Gyermekotthon részére

A KELER Csoport 2014. március 10. és 14. között adománygyűjtési napokat szervezett a csíkszeredai Csibész Alapítvány Gyermekotthon lakói részére, mivel a Csibész Alapítvány Gyermekotthon magyar ajkú kis lakói hátrányos körülmények között próbálnak boldogulni. A család hiánya mellett, az alapvető tanszerekben, ruházatban, lábbelikben is szűkében vannak, ezért a KELER Csoport dolgozói gyűjtést szerveztek a gyermekek részére. Rövid idő alatt egy kisebb teherautónyi adomány gyűlt össze ruhákból, cipőkből, játékokból és tanszerekből, valamint a pénzadományokból tisztálkodási szereket tudtak vásárolni a gyerekek számára. A KELER Csoport dolgozói szeretnének hagyományt teremteni az adománygyűjtési napok szervezésével és a jövőben is szeretnék támogatni a gyermekotthon lakóit.

Csibész Alapítvány Gyermekotthon honlapja: www.csibesz.ro


2012 - Ablakon Bedobott Pénz Program

A KELER Zrt. követi a Zöld Iroda Programot, mely segíti a zöld iroda szemléletben működő, emberbarát irodák kialakítását. Szerencsések vagyunk, mivel a cégünk vezetősége és a munkavállalók egyöntetűen, az első pillanattól fogva támogatják az épület és az irodák zöldülési folyamatait, melyben nagyon sokat segített nekünk a KÖVET által szervezett Zöld Iroda Verseny, melyben 2010-ben vettünk részt. Azóta a Zöld Iroda Program szervezetten működik a KELER Zrt.-nél és számos, kreatív, környezetvédelmi ötletet, gyakorlatot vettünk át a versenytársaktól, illetve a KÖVET által készített Zöldi Iroda Kézikönyvből. További pozitív eredménye a Zöldi Iroda Programnak, hogy kollégáink „haza viszik” a zöld ötleteket, melyeket otthon is megvalósítanak, ezáltal családtagjaik körében is népszerűsítik a zöld szemléletmódot. 

2012-ben a KELER Zrt. csatlakozott a KÖVET Ablakon Bedobott Pénz programjához, mivel a jövőbeni céljaink, terveink között szerepel, hogy egyre több gazdasági haszonnal járó környezetvédelmi megoldást keressünk, ezzel bizonyítva, hogy a környezetvédelem nem csak viszi a pénzt, hanem hozza is!

Az ABP Program honlapja: www.ablakonbedobottpenz.hu