Nemzetközi kapcsolatok

A KELER az alábbi nemzetközi szakmai szervezeteknek, érdekképviseleteknek a tagja

ECSDA 
  • European Central Securities Depositories Association 
  • Európai Központi Értéktárak Szövetsége

A European Central Securities Depositories Association (ECSDA) az európai központi értéktárakat egységbe tömörítő szervezet, melyben jelenleg 36 ország képviselteti magát 41 értéktárral. Az ECSDA alapításának célja, hogy közös megoldásokat találjanak és közös elveket fektessenek le egy hatékony nemzetközi értékpapír kereskedelem, illetve elszámolás érdekében. A befektetőknek mind Európában, mind globálisan szüksége van a hatékony és biztonságos cross-border elszámolásokra, azok költségeinek csökkentésére és új lehetőségek kiaknázására.

A KELER immáron hosszú évek óta tagja az ECSDA-nak, aktív szerepet vállalva a szervezet működésében.

Elérhetőség: www.ecsda.eu


ANNA 
  • Association of National Numbering Agencies
  • Értékpapírkód-kiadó Ügynökségek Nemzetközi Szervezete

Az Association of National Numbering Agencies (ANNA) egy globális iparági szervezet, amely jelenleg több, mint 120 országban van jelen, és amelynek tagjai nemzeti bankok, értéktárak, tőzsdék, adatszolgáltatók és szabályozói szervezetek. 

A szervezet célja, hogy megkönnyítse és egységesítse a globális azonosítók létrehozását és kiadását azért, hogy minden értékpapír és tőkepiaci termék egyedileg beazonosítható legyen és a termékek alapadatai megismerhetővé váljanak. 

Az KELER az ANNA-nak több mint 20 éve aktív tagja.

Elérhetőség: www.anna-web.com