SWIFT dokumentáció

SWIFT Szabálykönyv

 

Download (492 KB)

 

 


A KELER az értékpapír- és pénzszámlákat érintő megbízásokat és kapcsoló kivonatokat, értesítéseket jelenleg az ún. RCMS rendszeren keresztül fogadja és küldi ügyfeleitől. A csatolt leírás a KELER jelenleg használatos formátumainak leírását tartalmazza.

Felhívjuk Ügyfeleink szíves figyelmét, hogy a KELER Szolgáltatásfejlesztési Program (KSZP) keretében az értékpapír-kiegyenlítési infrastruktúra teljes megújításon esik át, amelynek következtében a KELER által használt SWIFT üzenetek is módosulni fognak, így a jelenleg az RCMS által kezelt értékpapír-kiegyenlítéshez kapcsolódó SWIFT üzenetek is kivezetésre kerülnek.

A várhatóan 2021 végétől alkalmazandó új SWIFT üzenetek leírásait (usage guidelines) a KELER a SWIFT MyStandards portálon tette elérhetővé.

https://www2.swift.com/mystandards/#/group/KELER!usage_guidelines

A felületen publikált leírások megtekintéséhez swift.com regisztráció szükséges. Sikeres regisztráció és belépés után a My tools / (Products/) MyStandards menüpont alatt érhető el a MyStandards felület. A regisztrációval kapcsolatban az alábbi útmutató nyújt segítséget:

www.keler.hu/Stratégia/KSZP - KELER Szolgáltatásfejlesztési Program/tabs/Kapcsolódó dokumentumok/2020_06_30_MyStandards_access.pdf