Akadálymentesség

A HONLAP AKADÁLYMENTESSÉGÉRŐL

A KELER Csoport számára fontos, hogy honlapja minden látogatója számára egyszerűen, és egyenlő eséllyel hozzáférhető legyen.

A honlap fejlesztésénél törekedtünk arra, hogy akadálymentesen is használható legyen, de sokak számára a legjobb felhasználói élmény akkor érhető el, ha az egyéni igényeinek megfelelően személyre szabja a honlap látogatására alkalmazott számítógépét, okostelefonját, táblagépét, illetve az azokon használt böngészőprogramját.

Valamennyi eszköz tartalmaz olyan beállítási lehetőségeket, amelyek segítségével a látogató megváltoztathatja a honlap színeit, megnövelheti a betűk méretét, felnagyíthatja a képernyőt, vagy felolvastathatja a honlap szövegét.

Az alábbiakban összeállított listában megtalálja néhány, gyakrabban használt operációs rendszer, mobileszköz és böngészőprogram magyar nyelvű, publikus gyártói oldalát, ahol a különböző kisegítő lehetőségek beállításai megtalálhatók.

Operációs rendszerek, mobileszközök kisegítő lehetőségei

Böngészőprogramok kisegítő lehetőségei


Jelezze, ha nehézségbe ütközik a honlap használata során

A KELER Csoport folyamatosan arra törekszik, hogy honlapjának akadálymentességét, használhatóságát tovább növelje. Amennyiben Ön bármilyen akadálymentességi problémába ütközik, vagy egyéb észrevétele, javaslata van, akkor megköszönjük, ha a  e-mail címen értesít minket.


Alkalmazott honlap akadálymentesítési szabvány

A KELER Csoport honlapjainak akadálymentesítése a World Wide Web Konzorcium Web Akadálymentességi Kezdeményezésében (W3C WAI) foglalt legjobb gyakorlatok és szabványok mentén készült. A fejlesztése során a Web Akadálymentesítési Útmutató (WCAG) 2.0 szabvány irányelvei voltak a mérvadók.

A KELER Csoport elkötelezett, hogy honlapjának akadálymentessége mindenkor megfeleljen a WCAG 2.0 szabvány „A” szintjének, de bizonyos pontokon a magasabb szintű teljesítési feltételeknek is eleget tesz.

A KELER Csoport akadálymentes honlapjának kialakításában Szántai Károly web és UX akadálymentességi szakértő segített.