Alapkezelők és forgalmazók


Befektetési alapkezelők, forgalmazók és letétkezelők

A KELER a befektetési alapok forgalmazási feladatainak lebonyolítására teljes körű megoldást nyújt a WARP („Wide Application Routing Platform”) rendszeren keresztül.

A WARP egy olyan elektronikus platform, amely lefedi a befektetési jegy forgalmazás teljes folyamatát, összeköti a forgalmazásban érintett szereplőket (Alapkezelők, Letétkezelők, Forgalmazók).

A platform a megbízások megadásától a forgalmazás további lépésein keresztül az elszámolásig, a befektetési jegyek keletkeztetésétől a törléséig minden információt magába foglal. Valós idejű információt ad a felhasználóknak az egyes forgalmazási tételek státuszáról és elősegíti a kerekítési problémák kiküszöbölését. A befektetési jegyek napi keletkeztetése, törlése csak ezen a platformon keresztül valósítható meg elektronikus úton.

A WARP rendszer integrálja a befektetési jegy forgalmazást és az elszámolást egyetlen elektronikusan működtetett rendszerbe. Összeköti és valós idejű információt továbbít minden, a folyamatban érintett félnek. A partnerek a nekik kiosztott szerepkörök mentén tudnak beavatkozni az egyes forgalmazási tételek életébe, továbbítani őket.