Technikai változások

Tisztelt Ügyfeleink!

A KELER által nyújtott webes szolgáltatások titkosításhoz használt protokollok közül a jövőben kizárólag a TLS 1.2 verziót fogadjuk el.

A nemzetközi gyakorlatot követve azért, hogy szolgáltatásunkat alapértelmezés szerint biztonságosabbá tegyük, az összes online szolgáltatásunkat a Transport Layer Security (TLS) 1.2+ -re továbbítjuk. Ennek eredményeképpen 2018. február 1-jétől kezdődően online szolgáltatásaink nem fogadják el az 1.2 TLS verzióknál alacsonyabb verziókat.

2018. február 1-jétől kezdődően minden kliens-szerver és böngésző-szerver kombinációnak TLS 1.2-es vagy újabb verziókkal kell rendelkeznie ahhoz, hogy szolgáltatásainkhoz problémamentesen csatlakozhassanak.

Bár a szolgáltatásokhoz való kapcsolatok jelenlegi elemzése azt mutatja, hogy nagyon kevés ügyfelünk használja a TLS 1.0-t és 1.1 protokollt, szükség lehet bizonyos kliensek és böngészők frissítésére. Kérjük ezért ügyfeleinket, hogy szükség szerint frissítsék az érintett klienseket vagy szervereket, mielőtt a TLS 1.0 és 1.1 támogatása letiltásra kerülne.

Kérdés esetén kollégáink készséggel állnak rendelkezésre a servicedesk@keler.hu e-mail címen vagy a +36 1 483 6120 telefonszámon.

Üdvözlettel:
KELER Zrt.