Átfogó tájékoztató a KELER működését érintő CSDR változásokról

Tiszteltelt Ügyfeleink!

 

Ahogy arról már korábban hírt adtunk, a KELER 2017. szeptember 29-én benyújtotta a CSDR − a központi értéktárak működését szabályozó európai uniós rendelet − szerinti újraengedélyezési kérelmét a Magyar Nemzeti Bank, mint illetékes felügyeleti szerv felé.

Jelentős mérföldkő ez a KELER életében és az európai tőkepiac számára is, amellyel biztosítjuk a KELER további, európai szabványoknak megfelelő működését a központi értéktárak között. Épp ezért kiemelten fontosnak tartjuk Ügyfeleink tájékoztatását a CSDR hatásairól mind a KELER-re, mind Ügyfeleinkre vonatkozóan.

Ennek megfelelően készítettünk el a csatolt szakmai tájékoztatót, amely tartalmazza a szeptember közepén publikált részleteket a CSDR intézkedéseinek ügyfeleinkre gyakorolt hatásáról, de fontos többletinformációval is szolgál a KELER ügyfeleit közvetlenül nem érintő, ám a KELER működését befolyásoló hatásokról.

Bízunk benne, hogy a csatolt tájékoztató és a dedikált menüpont alatt található egyéb információk segítséget nyújtanak a CSDR hatásainak pontosabb megismeréséhez.

 

Üdvözlettel:
KELER Zrt.