Tájékoztató a KELER Zrt. LEI kód kiadó szolgáltatásának megszüntetéséről


Tisztelt Ügyfeleink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a KELER Zrt. (továbbiakban: KELER) Igazgatósága és Közgyűlése által meghozott döntés értelmében 2023. április 26-án megszüntetésre kerül a KELER LEI kód kiadási tevékenységéhez kapcsolódó szolgáltatása (a továbbiakban: Szolgáltatás).

A KELER kezelésében lévő LEI kódok a Szolgáltatás megszűnésekor átadásra kerülnek egy, a Global Legal Entity Identifier Foundation (továbbiakban: GLEIF) által koordinált folyamat részeként kiválasztott, Magyarországon LEI kódkiadói jogosítvánnyal rendelkező szervezethez (a továbbiakban: állomány átruházás).

Az állomány átruházás egy részletes ütemterv mentén, a GLEIF irányítása alatt rendezett módon, egy már jól bejáratott folyamatot alkalmazva történik meg, mind a GLEIF, mind pedig a kiválasztott fogadó LEI kódkiadó és a KELER közötti szoros együttműködés keretében díjmentesen.

Az állomány átruházás nem eredményez változást a LEI kódok státuszában és azok érvényességi idejét (lejárati dátumát) sem befolyásolja.

A Szolgáltatás megszüntetésével kapcsolatos további információkról, úgymint a KELER kezelésében lévő LEI kódokat fogadó szervezetről, az átállással kapcsolatos tudnivalókról, az állomány átruházás részletes ütemtervéről külön, egy későbbi időpontban, a fogadó LEI kódkiadó szervezet kiválasztását követően tájékoztatjuk Ügyfeleinket legkésőbb áprilisban. A LEI kódok megújításának megkönnyítése érdekében a KELER meg fogja osztani ügyfelei elérhetőségeit (email cím) a kiválasztott fogadó LEI kódkiadóval.

Az állomány átruházás megtörténtéig hátralévő időszakban szolgáltatásunkat az eddig megszokott módon, változatlan formában nyújtjuk. Az állomány átruházással kapcsolatos részletes ügyfél-tájékoztató közzétételéig szíves türelmüket és megértésüket köszönjük!

Kérdés esetén szívesen állunk az Önök rendelkezésére a lei@keler.hu e-mail címen.

Üdvözlettel:
KELER Zrt.