Tájékoztató pénzbírság riportok és MAT tesztkörnyezet elérhetőségével kapcsolatban

Tisztelt Ügyfeleink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az MT537 napi pénzbírság riport mintaüzenet január 11-én publikálásra került a MyStandards portálon.
(Link: https://www2.swift.com/mystandards/#/mp/mt/_oO1DMKmQEeqUEMWKToP3tA/_acWaIfU9EeulMKzcj9Ga-w!samples)

A semt.044 napi riport mintaüzenet is várhatóan még e héten publikálásra kerül, a havi riportok mintái azonban csak később készülnek el, ezekkel kapcsolatban szíves türelmüket kérjük.

Egyúttal jelezzük, hogy a havi és napi semt.044 formátumú pénzbírság riportok definíciói módosultak: Az alábbi tag-ek megjelenítésre fognak kerülni az XML üzenetekben.

  • /Document/SctiesTxPnltiesRpt/Pnlty/PtyId/Tp
  • /Document/SctiesTxPnltiesRpt/Pnlty/PnltyPerCtrPty/PtyId/Tp

A változásoknak megfelelő, kiegészített semt.044 Usage Guidelines leírások már elérhetők a KELER Securities Report and Statement Collection (MX) alatt.

A jövő hétre tervezett MAT tesztelés kapcsán tájékoztatjuk Önöket, hogy a tesztkörnyezeti karbantartások megnövekedett időigénye viatt várhatóan január 17-e helyett 19-én lesz elérhető a tesztkörnyezet.

A pénzbírságok tesztelése első körben csak a meghiúsult kiegyenlítések beazonosítására és a napi pénzbírság riportok ellenőrzésére fog kiterjedni. A havi riportok és PAIR PFOD ügyletek esetleges elérhetőségéről tájékoztatást küldünk, amennyiben ezek tesztelése is lehetővé válik.

A tesztkörnyezet megnyitásáról és további információkról később külön tájékoztatást küldünk.

Köszönjük szíves türelmüket és megértésüket!

Üdvözlettel:
KELER Zrt.