KSZP élesítéshez kapcsolódó információk

Tisztelt Ügyfeleink!

A KSZP élesítési hétvégéről szóló forgatókönyv kommunikációja után beérkező ügyfélkérdések alapján az alábbi információkról szeretnénk értesíteni Önöket:

  1. Az élesítési hétvégén (2021. december 3. és 6. között) e-mailben is elküldjük és a KELER honlapon (a Hírek menüpontban) is publikáljuk az élesítéssel kapcsolatos információkat. E-mailt azokra az e-mail címekre fogunk küldeni, melyeket ügyfeleink az élesítési alapadatokat tartalmazó dokumentumban a kapcsolattartói adatoknál megadtak, illetve természetesen azokra az e-mail címekre is, amelyekre eddig is küldtük a hírleveleket.
    Amennyiben további e-mail címeket is szeretnének felvetetni az élesítési kommunikációs címlistánkba, kérjük jelezzék azt az  e-mail címen pénteken 18:00-ig.
  2. 2021. december 3-án este 19:00-től várhatóak a törölt tranzakciós listák, melyeket természetesen ügyfelenként külön-külön, titkosított állományként fogunk küldeni, a megnyitáshoz szükséges jelszót pedig külön e-mailben juttatjuk el.
  3. 2021. december 3-án 22:00-ig a KELER Service Desk az ismert elérhetőségeken nyújt támogatást Ügyfeleinknek, azonban 22:00 után, az élesítés ideje alatt (2021. december 5-én 22:00-ig) megnyitunk egy Ügyfeleinknek dedikált MS Teams csatornát, melyen feltehetik kérdéseiket, és kollégáink igyekszenek segíteni a válaszok megtalálásában. A Teams csatorna eléréséhez szükséges linket péntek este 22:00 után küldjük az élesítés megkezdéséről szóló kommunikációban. (A link maximum 30 óra hosszát tud érvényben maradni, ezért szombat este várható lesz majd egy újabb link.)
  4. Az MS Teams linken kívül e-mailen is elérhetőek leszünk a hétvégén; a  e-mail címen várjuk megkereséseiket.
    Szeretnénk azonban kiemelni, hogy mivel erőforrásaink túlnyomó részét az élesítés körüli feladatok vonják el a hétvégén, csakis sürgős és halasztást nem tűrő kérdésekben keressék kollégáinkat a fenti csatornákon. 2021. december 5-én 22:00-tól ismét a Service Desk veszi át az ügyféltámogatást.
  5. A KID archiválása és mentése akár a mai napon is elkezdhető, ezzel nem szükséges megvárni a péntek esti napzárást. A frissítéssel azonban meg kell várni a vasárnap délutáni/esti kommunikációt, melyben jelezni fogjuk, hogy az élesítés befejeződött és megkezdhető a KID kliens frissítése. Ez előtti időszakban a frissítés nem végezhető el! Fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy nem szükséges telepítő-csomagot letölteni a honlapról, hanem az élesítés utáni bejelentkezéskor a KID verziófrissítés automatikusan megtörténik.
  6. A KID-del kapcsolatosan az alábbi anyagok áttanulmányozását javasoljuk:

Üdvözlettel:
KELER Zrt.