Értékpapírszámla vezetés

A KELER a következő értékpapírszámlákat vezeti

A KELER összevont értékpapírszámlán tartja nyilván az ügyfelei rendelkezése alatt álló összes dematerializált értékpapírt és a gyűjtőelven tárolt nyomdai úton előállított értékpapírokat (ügyfelenként, értékpapírfajtánként és értékpapír-sorozatonként).

Központi értékpapírszámlák

A KELER központi értékpapírszámlákon tartja nyilván a dematerializált értékpapírokat (ügyfelenként, értékpapírfajtánként és értékpapír-sorozatonként).

Értékpapírszámla

A KELER értékpapírszámlát vezet az egyes ügyfelei saját tulajdonában álló dematerializált értékpapírokról (ügyfelenként, értékpapírfajtánként és értékpapír-sorozatonként).

Egyedi értékpapír-letéti számla

A KELER az egyedi tárolásban kezelt nyomdai úton előállított értékpapírokra egyedi értékpapír-letéti számlát vezet (ügyfelenként, értékpapírfajtánként és értékpapír-sorozatonként).

Tőzsdei elszámolási alszámla

A KELER "M" típusú tőzsdei elszámolási értékpapír-alszámlát vezet ügyfele számára, amelyen tőzsdei ügylet elszámolása történik, valamint kizárólag az ügyfél megbízójának tulajdonában álló értékpapírra vonatkozó ügylet elszámolására szolgál.

A KELER "S" típusú tőzsdei elszámolási értékpapír-alszámlát vezet az ügyfele számára, amelyen tőzsdei ügylet elszámolása történik, és amely kizárólag az ügyfél saját tulajdonában álló értékpapírra vonatkozó ügylet elszámolására szolgál.


További információ

Ha szolgáltatásunkat igénybe kívánja venni, kérjük, keresse Ügyfélszolgálatunkat hétfőtől péntekig 9:00 és 15:00 óra között.

Telefon: +36 1 483 6240 
Mobil: +36 30 481 4331
E-mail:


Kapcsolódó letölthető dokumentumok

Hozzáférési kérdőív
(41. sz.) Központi értékpapírszámla vezetési szerződés
(42. sz.) Központi értékpapírszámla vezetési szerződés monetáris politikai műveletekhez kapcsolódó biztosítékok kezelésében érintett ügyfelek és egyéb szervezetek részére
(43. sz.) Központi értékpapírszámla vezetési szerződés egyedi értékpapír letét nyilvántartására


Az értékpapír-kiegyenlítési rendszer résztvevői

 

Download (54 KB)