Értékpapírszámla vezetés

A KELER a következő értékpapírszámlákat vezeti

A KELER összevont értékpapírszámlán tartja nyilván az ügyfelei rendelkezése alatt álló összes dematerializált értékpapírt és a gyűjtőelven tárolt nyomdai úton előállított értékpapírokat (ügyfelenként, értékpapírfajtánként és értékpapír-sorozatonként).

Központi értékpapírszámlák

A KELER központi értékpapírszámlákon tartja nyilván a dematerializált értékpapírokat (ügyfelenként, értékpapírfajtánként és értékpapír-sorozatonként).

Értékpapírszámla

A KELER értékpapírszámlát vezet az egyes ügyfelei saját tulajdonában álló dematerializált értékpapírokról (ügyfelenként, értékpapírfajtánként és értékpapír-sorozatonként).

Egyedi értékpapír-letéti számla

A KELER az egyedi tárolásban kezelt nyomdai úton előállított értékpapírokra egyedi értékpapír-letéti számlát vezet (ügyfelenként, értékpapírfajtánként és értékpapír-sorozatonként). 

Tőzsdei elszámolási alszámla

A KELER "M" típusú tőzsdei elszámolási értékpapír-alszámlát vezet ügyfele számára, amelyen tőzsdei ügylet elszámolása történik, valamint kizárólag az ügyfél megbízójának tulajdonában álló értékpapírra vonatkozó ügylet elszámolására szolgál.

A KELER "S" típusú tőzsdei elszámolási értékpapír-alszámlát vezet az ügyfele számára, amelyen tőzsdei ügylet elszámolása történik, és amely kizárólag az ügyfél saját tulajdonában álló értékpapírra vonatkozó ügylet elszámolására szolgál.


További információ:
Ha szolgáltatásunkat igénybe kívánja venni, kérjük, keresse Ügyfélszolgálatunkat hétfőtől péntekig 9:00 és 15:00 óra között.

Telefon: +36 1 483 6240 
Mobil: +36 30 481 4331
E-mail: ugyfelszolgalat@keler.hu


Kapcsolódó letölthető dokumentumok:
(1.sz.) Értékpapírszámla vezetési és számla-nyilvántartási szerződés
(2.sz.) Kiegészítő megállapodás az értékpapírszámla vezetési és számla-nyilvántartási szerződéshez
(3. sz.) Egyedi értékpapír letéti számla vezetési szerződés


Az értékpapír-kiegyenlítési rendszer résztvevői

 

Download (54 KB)