Hírlevél regisztráció

BÉT Nyitott Kötésállomány
Chart.
Éves Grafikon
OTC (Napi forgalom, Kötésszám)
Chart.
Éves Grafikon
PénzSztár

KELER nyitólap :: Tájékoztató anyagok :: KELER Hírek :: Partnertájékoztatók

Részvényesi meghatalmazottak (nominee) kezelése a közgyűlések / osztalékfizetések során

Tisztelt Ügyfeleink!

Magyarországon a nominee által képviselt befektetők részére történő osztalék kifizetések és közgyűlési részvételek kezelése a kibocsátó részvénytársaságoknál igen változatos képet mutat. A szabályozás nem kellően pontos (pl. APEH adatszolgáltatás), a kibocsátók Alapszabályai eltérő rendelkezéseket tartalmaznak, így nem alakult ki egységes piaci gyakorlat. Ez sokszor késlelteti, vagy akadályozza a részvényesi jogok gyakorlását. A KELER a Budapesti Értéktőzsde közreműködésével eljuttatott egy kérdőívet a tőzsdei kibocsátókhoz annak érdekében, hogy feltárja, milyen kritérium rendszerrel találkoznak a részvényesek, ha nominee útján kívánják jogaikat gyakorolni. A kérdőív alapját egy, a Deutsche Bank Zrt. által összeállított kérdéslista képezte.

Abban a reményben tesszük közzé a visszaérkezett válaszokat, hogy az összegyűjtött információ mindenki segítségére szolgál az idei társasági esemény szezon során. Bízunk abban is, hogy „a jó példa ragadós”, így a ma még konzervatív hozzáállást tanúsító kibocsátók idővel megfontolják gyakorlatuk liberalizálását.

A táblázatban szereplő adatok csupán tájékoztató jellegűek, az egyes kibocsátók feltételrendszere a leírtaktól eltérhet, e tekintetben a KELER minden felelősségét kizárja.

2007. április 3.

Üdvözlettel:
Madlena Tamás            István Márk
igazgató                          osztályvezető

KELER Zrt.

 Letöltés 40Kb


vissza a lap tetejérevissza