Hírlevél regisztráció

BÉT Nyitott Kötésállomány
Chart.
Éves Grafikon
OTC (Napi forgalom, Kötésszám)
Chart.
Éves Grafikon
PénzSztár

KELER nyitólap :: Számlavezetés :: Pénzforgalom

PénzforgalomA KELER jogosult a tevékenységéhez kapcsolódóan ügyfelei számára pénzforgalmi szolgáltatást nyújtani. Ennek keretén belül forintban illetve devizában bankszámlát vezet.
A bankszámlák elsősorban a tőzsdén kötött ügyletek és egyéb értékpapír-tranzakciók pénz oldalának elszámolására szolgálnak, valamint alkalmasak a pénzforgalomban szokásos alapvető tranzakciók – pl. átutalások a Giro és a VIBER rendszeren keresztül – végrehajtására is.

A KELER a számlán tartott forintegyenlegek után kamatot fizet.

A KELER hitelintézet számára csak biztosítékképzés céljára vezet bankszámlát, azonban elszámolóházi funkcionalitásából adódóan harmadik félként végzi részére a DVP (fizetés szállítás ellenében) és egyéb tőkepiaci ügyletek lebonyolítását, a hitelintézetnek a Magyar Nemzeti Banknál vezetett pénzforgalmi számláján történő teljesítéssel.

A KELER speciális letéti típusú bankszámlákat is vezet – többek között - a kibocsátó számára a kifizetéssel járó társasági eseményekhez kapcsolódóan, vagy dematerializált átalakítás esetén az át nem vett dematerializált értékpapír ellenértékének elhelyezése céljából, továbbá értékpapírok forgalomba hozatala esetén a kibocsátó, illetve a forgalmazó számára.

A devizaalapú ügyletek nemzetközi és egyéb elszámolását támogatandó, illetve a külföldi értékpapírok hozamfizetéseit kezelendő a KELER 35 devizanemben devizaszámlát vezet tagjai számára és konverziós (FX) szolgáltatásokat nyújt a főbb devizákra.

További információk

Ha szolgáltatásunkat igénybe kívánja venni, kérjük, keresse Ügyfélszolgálatunkat hétfőtől péntekig 9.00 és 15.00 óra között.

Telefon: (+36 1) 483 - 6240
Mobil:     06-30 481-43-31
E-mail: ugyfelszolgalat@keler.huKapcsolódó dokumentumok 

19/2008 sz. BANKSZÁMLA-VEZETÉSI SZERZŐDÉS