Hírlevél regisztráció

BÉT Nyitott Kötésállomány
Chart.
Éves Grafikon
OTC (Napi forgalom, Kötésszám)
Chart.
Éves Grafikon
PénzSztár

KELER nyitólap :: A KELER-ről :: Nemzetközi szerepvállalás

Nemzetközi kapcsolatok

A KELER az alábbi nemzetközi szakmai szervezeteknek, érdekképviseleteknek a tagja:


      

ECSDA
- European Central Securities Depositories Association
- Európai Központi Értéktárak Szövetsége


Az ECSDA a nyugat-európai központi értéktárakat egységbe tömörítő szervezet, melyben jelenleg 15 ország képviselteti magát. Az ECSDA alapításának célja, hogy közös megoldásokat találjanak, és közös elveket fektessenek le egy hatékony cross-border értékpapír kereskedelem, illetve elszámolás érdekében. A befektetőknek mind Európában, mind nemzetközi szinten szüksége van a hatékony és biztonságos cross-border elszámolásokra, azok költségeinek csökkentésére és új lehetőségek kiaknázására.
Elérhetőség: http://www.ecsda.euANNA
- Association of National Numbering Agencies
- Értékpapírkód-kiadó Ügynökségek Nemzetközi Szervezete


Az ANNA keretében gondosan kidolgozott és fenntartott belsőirányelvek lehetővé teszik a szervezet különböző tagjai részére, hogy egységesen alkalmazzák az ISIN kódképzés, módosítás vagy törlés általános szabályait. Az ANNA feladata működtetni, fenntartani és fejleszteni a Globális ISIN Csatlakozási Mechanizmust (Global ISIN Access Mechanism - GIAM) az értékpapírok nemzetközi azonosítását.
Elérhetőség: www.anna-web.com


AFM
- Association of Futures Markets
- Határidős Piacok Szövetsége

Az AFM meghatározó szerepet játszik a világ határidős ügyleteinek (futures, opciós) iparában, célja, hogy elősegítse a fejlődő piacokon újonnan létrejött derivatív tőzsdék, brókercégek integrációját és más piacok részvételét a világ határidős ügyleteiben. A rendszeres konferenciákon keresztül az AFM és tagjai kapcsolódnak a különböző szakmai szervezetekhez, ez által élvezik a kapcsolati rendszerből származó előnyöket.
Elérhetőség: http://www.afmorg.net/