Hírlevél regisztráció

BÉT Nyitott Kötésállomány
Chart.
Éves Grafikon
OTC (Napi forgalom, Kötésszám)
Chart.
Éves Grafikon
PénzSztár

KELER nyitólap :: Kibocsátói szolgáltatások :: Nyomdai értékpapír befogadás és kezelés

Nyomdai úton előállított értékpapírok befogadása és kezeléseNyomdai úton előállított értékpapírok befogadására kétféle lehetőséget nyújt a KELER a kibocsátók részére:


  1. Nyomdai úton előállított, üresre forgatott értékpapírok gyűjtőelvű nyilvántartásra történő befogadása. Ilyen esetben a letétbe helyezőnek nem sorszám, hanem alapcímlet szerinti követelési joga az általa letétbe helyezett értékpapír vonatkozásában.
  2. A nyomdai úton előállított értékpapírok egyedi letétként történő elhelyezése, mely esetben a letétbe helyező ugyanazon sorszámú értékpapírokat kapja vissza letét kiszolgáltatásakor, mint amelyeket letétbe helyezett.

1. Gyűjtőelvű letétbe helyezett értékpapírok kezelése:

  • Az értékpapírok befogadása a kibocsátó és a KELER között megkötésre kerülő, a kibocsátott értékpapírral kapcsolatos folyamatos adatszolgáltatására vonatkozó kibocsátói megállapodás  aláírását követően lehetséges.

2. A nyomdai úton előállított értékpapírok egyedi megállapodások alapján történő befogadása és az így befogadott értékpapírok letétkezelés:

  • A KELER a belföldön kibocsátott értékpapírt(ideértve a közraktári jegyet) az ügyféllel aláírt egyedi letétkezelési megállapodás alapján kezeli letétként és tartja nyilván egyedi letéti számlán.

Nyomdai úton előállított értékpapírokhoz kapcsolódó további szolgáltatások

  • A KELER vállalja a Kibocsátó megbízása alapján osztalék, hozam- és kamatfizetéshez kapcsolódóan. szelvényvágási vagy értékszelvény nélküli értékpapír esetében azzal egyenértékű bélyegzési tevékenységek elvégzését, valamint értékpapírok és szelvények érvénytelenítését és megsemmisítését.Mit kell tennie az ügyfélnek, ha a szolgáltatást igénybe kívánja venni?

A kibocsátó ez irányú szándékáról levélben értesíti a Kibocsátói Osztály munkatársait, akik felveszik a kapcsolatot a képviselővel és bekérik az eljáráshoz szükséges dokumentumokat.

További információ:
Kibocsátói Osztály
kibo@keler.hu

Kapcsolódó letölthető dokumentumok: 

 Kibocsátói megállapodás

Gyűjtőelvű nyilvántartásra történő értékpapír-befogadáshoz szükséges dokumentumlista (.pdf, 112 Kb)

A KELER-be gyűjtőelvű tárolásra befogadott nyomdai úton előállított részvény sorozatok (.pdf, 55 Kb)

További hasznos linkek:


ISIN azonosító kiadás

KELER képes értékpapírok TESEM feldolgozása

Dematerializált úton előállított értékpapírok kezelése

www.pszaf.hu

www.kozzetetelek.hu