Hírlevél regisztráció

BÉT Nyitott Kötésállomány
Chart.
Éves Grafikon
OTC (Napi forgalom, Kötésszám)
Chart.
Éves Grafikon
PénzSztár

KELER nyitólap :: Kibocsátói szolgáltatások :: Nyomdai értékpapír befogadás és kezelés

Nyomdai úton előállított értékpapírok befogadása és kezelése

 

Nyomdai úton előállított értékpapírok letéti őrzését a KELER két féle módon kezeli :
1.     Gyűjtő elvű letétkezelés:  a nyomdai úton előállított, üresre forgatott értékpapírok nyilvántartása, mely esetben a letétbe helyezőnek nem sorszám, hanem alapcímlet szerinti követelési joga áll fenn az általa letétbe helyezett értékpapír vonatkozásában.
2.     Egyedi letétkezelés: a nyomdai úton előállított értékpapírok egyedi letétként történő elhelyezése, mely esetben a letétbe helyező ugyanazon sorszámú értékpapírokat kapja vissza letét kiszolgáltatásakor, mint amelyeket letétbe helyezett.
1. Gyűjtőelvű letétkezelés
4   A nyomdai úton előállított értékpapír-sorozat gyűjtőelvű  letétkezelését a részvényesek felé a kibocsátó biztosítja azzal, hogy a KELER felé kezdeményezi a kibocsátó az értékpapír-sorozat befogadását. Az értékpapír befogadása a kibocsátó és a KELER között az értéktárba befogadandó értékpapír-sorozatra és az ahhoz kapcsolódó folyamatos adatszolgáltatására vonatkozóan kibocsátói megállapodás aláírását követően lehetséges. A KELER weblapján közzéteszi  a gyűjtőelven  kezelt értékpapír-sorozatok listáját. A befektetők az értékpapír-számlavezetőjükön keresztül kezdeményezhetik az értékpapírjaik KELER-be történő beszállítását, értékpapírszámlájukon történő jóváírását, majd letétkezelését.
 
2. A nyomdai úton előállított értékpapírok a letétkezelése
4   A KELER a belföldön kibocsátott értékpapírokat (ideértve a közraktári jegyet) az ügyféllel aláírt egyedi letétkezelési megállapodás alapján kezeli letétként és tartja nyilván egyedi letéti számlán.
 
Nyomdai úton előállított értékpapírokhoz kapcsolódó további szolgáltatások
4   A KELER, a gyűjtőelvű  letétkezelésben lévő értékpapír-sorozatok esetén vállalja a Kibocsátó megbízása alapján osztalék, hozam- és kamatfizetéshez kapcsolódó szelvényvágási tevékenységek elvégzését, valamint értékpapírok és szelvények érvénytelenítését és megsemmisítését.
Mit kell tennie az ügyfélnek, ha a szolgáltatást igénybe kívánja venni?
A kibocsátó ez irányú szándékáról levélben értesíti a Kibocsátói Osztály munkatársait, akik felveszik a kapcsolatot a képviselővel és bekérik az eljáráshoz szükséges dokumentumokat.

További információ:
Kibocsátói Osztály
kibo@keler.hu

Kapcsolódó letölthető dokumentumok: 

 Kibocsátói megállapodás

Gyűjtőelvű nyilvántartásra történő értékpapír-befogadáshoz szükséges dokumentumlista (.pdf, 112 Kb)

A KELER-be gyűjtőelvű tárolásra befogadott nyomdai úton előállított részvény sorozatok (.pdf, 55 Kb)

További hasznos linkek:


ISIN azonosító kiadás

KELER képes értékpapírok TESEM feldolgozása

Dematerializált úton előállított értékpapírok kezelése

www.pszaf.hu

www.kozzetetelek.hu